Arı sütü, işçi arıların yapıp, salgıladıkları jel kıvamında krem rengi bir maddedir. Tadı ekşi ve kokusu keskindir. Kısmen suda çözünebilir. Arı sütü ana arının besinidir, ancak küçük bir kısmını işçi arıların tüketmesine izin verilir. Bu sütten daha çok faydalan ana arılar 6 yıl gibi daha uzun bir süre yaşarken, faydalanamayan işçi arılar sadece 2 ay yaşayabilmektedir. Arı sütünün % 65-70’i su, %12-15’i protein, %10-15’i karbonhidrat, % 4-5’i lipid olup, arı sütü ayrıca A, B, C, D, E vitaminleri ile bazı mineralleri içerir. Bu faydalı bileşenler ile arı sütü çocuklarda büyümeyi, fiziksel ve zihinsel gelişmeyi destekler. Arı sütününe alerjisi olmayan çocuklarda, günde 1 talı kaşığı aç karna alınması tavsiye edilir.
Bitkilerin erkek üreme hücresi olan polen, bal arıları tarafından larvaların protein ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplanır. Polen elde edildiği kaynağa göre farklı renk ve şekildedir. Arı polenlerinin protein bakımından zengin içeriğe sahip olmalarının yanında, fenolik asitler, steroidler, enzimler, antioksidan maddeler, beta karoten, kalsiyum, magnezyum, selenyum, lektin, sistein, B1, B2, C ve E vitaminlerini de içerirler. Bu sayede polenler, enerji verici, bağışıklık güçlendirici ve iştah açıcı olarak kullanılmaktadır.
Arıların çiçekli bitkilerden topladıkları, polenleri kendi enzimleri yardımıyla, bal ve balmumu ile karıştırarak petek içinde depoladıkları maddeye arı ekmeği denir. Arı ekmeğinin yapısında %20 protein, %3 lipid, %25 karbonhidrat, %3 vitamin ve mineral bulunur. Arı ekmeği polenlere göre daha kolay sindirilir. Arı ekmeği doğal bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle K vitamini ve B vitaminleri açısından zengindir. İçeriğindeki flavonoidler ve keratenoidler nedeniyle antioksidan etki gösterir. Arı ekmeğinin bu zengin içeriği, çocukların büyüme ve zihinsel aktivitesine önemli bir destek verir. Bir karabiber büyüklüğündeki arı ekmeği tanelerinden bir yaş üstü çocuklar günde 4-5, büyükler 8-10 adet tüketebilirler.